Bardzo smaczny ;)
Składniki
- 1 szklanka maki pszennej
 - 1 szklanka cukru
 - 1 szklanka kaszy manny
 - 2 lyzeczki proszku do pieczenia
 - lyzeczka cukru waniliowego
 - cynamon wg.uznania
 - 1/2 kostki margaryny
 - 1 kg jablek
 
Etapy przygotowania
make,cukier i kasze manne,prosze do pieczenia -mieszamy razem
wymieszane przesypujemy po rowno do 3 szklanek
obieramy jablka i scieramy na tarce
starte jablka mieszamy z cukrem waniliowym i cynamonem
tortownice smarujemu margaryna obficie
i kolejne wysypujemy jedna szklanke  mieszanki,wykladamy czesc jablek,wysypujemy druga szklanke mieszanki,kladziemy jablka,sypiemy trzecia szklanke mieszanki
na wierzch trzemy na tarce reszte margaryny i rozkladamy rowno
wkladamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 35-40 minut
(jezeli chcemy bardziej chrupiace ciasto mozemy potrzymac dluzej)
posypujemy cukrem pudrem(na fotce nie posypany)

wymieszane przesypujemy po rowno do 3 szklanek
obieramy jablka i scieramy na tarce
starte jablka mieszamy z cukrem waniliowym i cynamonem
tortownice smarujemu margaryna obficie
i kolejne wysypujemy jedna szklanke
na wierzch trzemy na tarce reszte margaryny i rozkladamy rowno
wkladamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 35-40 minut
(jezeli chcemy bardziej chrupiace ciasto mozemy potrzymac dluzej)
posypujemy cukrem pudrem(na fotce nie posypany)

Wygląda bardzo smacznie.:)
OdpowiedzUsuńKłuciłabym się jeżeli chodzi o wygląd, ale za to smaczny ;)
OdpowiedzUsuń