czwartek, 13 września 2012

OMLET Z CUKIMIĄ I CEBULKĄ

Składniki

4 jajka
4 łyżki mleka
2 łyżki masła
pół cukinii
1 cebula
10 dużych pieczarek
sól, pieprz
koper

Przygotowanie

Ubić jajka z mlekiem, posolić, popieprzyć. Cebulę drobno posiekać, wrzucić na masło i podsmażać, aż lekko zmięknie. Obrać pieczarki, pokroić na cienkie plasterki, dodać do cebuli, jeszcze jakiś czas podsmażać. Dodać cieniutko pokrojoną cukinię, poczekać, aż zmięknie. Kiedy wszystkie warzywa na patelni będą już miękkie i zarumienione, posolić je do smaku, rozłożyć równomiernie na patelni i zalać równo jajkami. Smażyć na małym ogniu, aż się zetną, tworząc placek. Przewrócić delikatnie na drugą stronę i również podsmażać. Po całkowitym ścięciu się jak i zarumienieniu, podawać omlet posypany drobno posiekanym koprem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz