sobota, 29 września 2012

Kokosowe muffinki

Składniki:
  • 2 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 3/4 szklanki śmietany kremówki
  • 125g masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1 1/2 szklanki wiórków kokosowych
W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. W drugim naczyniu utrzeć masło z cukrem. Cały czas ucierając dodawać jajka, a następnie kremówkę. Do powstałej masy dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać wiórki kokosowe i wszystkie składniki połączyć. 
Formę na 12 muffinek wyłożyć papilotkami. Napełnić ciastem. Z przepisu wychodzi 12 dużych babeczek.
Piec w temperaturze 180oC, około 20-25 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz