niedziela, 3 lutego 2013

Własny przepis na ciasto z biszkoptem

MASA:
2 jogurty naturalne, galaretka cytrynowa i pomarańczowa, jabłka, trochę cukru żelującego.Galarektki zrobić w ilości wody na jedną galaretkę. Gdy się zetnie wszystkie składniki zmiksować. UWAGA krem bardzo szybko się ścina więc radzę szybko go przekładać na biszkopt a jak się zetnie to jeszcze raz go zmiksować ;)
BISZKOPT:
5 dużych jajek 15 dag cukru 15 dag mąki łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: ubić piane z białek,na sztywno(tak,żeby po odwróceniu miski do góry nogami piana nie wypadła) ,najlepiej zwykłą trzepaczką jak piana będzie ubita,ubijać dalej,ale mniej intensywnie dodawać ,po trochę kolejno: cukier ,żółtka , makę z proszkiem wymieszaną piec około 20 minut w 150 stopni



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz