niedziela, 10 lutego 2013

Babka kakaowa

PS: Od razu mówie że trochę się u góry przypaliła bo miałam nową formę ;P Ale nic się nie czuło a babka była przepyszna ;)
Na stronce z której przepis brałam tej dziewczynie rónież się troche góra przypaliła a miała taką samą formę jak ja ;P
Babka kakaowa - SKŁADNIKI:
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 szklanka maki
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 20 dag masła
  • bułka tarta do formy
Masło roztopić i ostudzić .Jajka utrzeć z cukrem . Dodać masło , potem mąkę zwykłą i ziemniaczaną , proszek do pieczenia i kakao .Dobrze wymieszać .Wysmarować masłem długa foremkę do keksu i obsypać bułką tartą . Włożyć ciasto .Piekarnik rozgrzać do 180 * - wstawić ciasto i piec ok.1 godziny potem sprawdzić patyczkiem do ciasta czy jest upieczone . Wyjąć foremkę i ostudzić .Można polukrować albo posypać cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz