poniedziałek, 2 września 2013

Tęczowy galaretkowiec

SKŁADNIKI:
-2 galaretki cytrynowe
-2 galaretki pomarańczowe
-2 niebieskie czyli wieloowocowe, ja nie miałam więc dałam wiśniową :P
-1 agrestowa
-gruszkowa
-truskawkowa
-malinowa
-250 ml mleka skondensowanego, ja miałam słodzone a w przepisie było niesłodzone :)
PRZYGOTOWANIE:
Przygotuj salaterkę o pojemności około 3l.
Rozpuść niebieską galaretkę w 250 ml wody, ostudź i wlej do salaterki.
Kolejna warstwa to również niebieska galaretka rozpuszczona  200 ml wody, po ostudzeniu dodajesz 50 ml mleka skon.
Wylej ją na zastygniętą 1 warstwę.
Tak samo postępuj z resztą galaretek, czyli na zwykłą tą  z mlekiem itd.
Sekwencja kolorów zależy od ciebie :)



1 komentarz:

  1. Znam ten przepis :) Generalnie lepiej jest używać niesłodzonego mleka, wtedy z galaretki robi się taka fajna pianka :)

    OdpowiedzUsuń