Tosty francuskie
Składniki
- Chleb tostowy - 4-6 kromek
- Jajka - 1 duże
- Mleko - 100 ml
- Pomarańcze - 1 duża
- Cynamon - duża szczypta
- Cukier - 1 łyżeczka
- Sól - szczypta
- Polewa czekoladowa - 10 łyżeczek
- Masło- do smażenia
Sposób przygotowania
- Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli i rozkłócamy.
- Do rozkłóconego jajka dodajemy mleko, cukier, cynamon i dokładnie mieszamy.
- W powstałej masie maczamy kromki chleba tostowego i smażymy na roztopionym maśle z obu stron na złoty kolor.
- Cząstki pomarańczy obieramy z błonek i przygotowujemy polewę czekoladową (możemy kupić gotową lub po prostu roztopić czekoladę w kąpieli wodnej).
- Usmażone tosty wykładamy na talerz, układamy pomarańcze i polewamy czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz