niedziela, 7 października 2012

Babeczki dyniowe z cynamonem

Składniki:

250g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka mielonego cynamonu
100g brązowego cukru
80 ml maślanki
2 jajka
80g roztopionego masła
1 łyżeczka cukru waniliowego
350g ugotowanej i rozgniecionej dyni
75g rodzynek

Wykonanie:

Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i brązowy cukier. W innej misce połączyć maślankę, jajka, cukier waniliowy i roztopione masło. Dodać suche składniki i wymieszać by się połączyły. Następnie dodać dynię i rodzynki. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i nakładać do nich masę na babeczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 190C przez około 20 minut.

(zdjęcie z innego bloga)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz