Składniki
SKŁADNIKI NA 25 KULEK -200g wiórków kokosowych
- 100 ml kremówki
- 70g cukru pudru
- 70g masła
- kilka kropli aromatu rumowego
- 200g czekolady mlecznej
- 100 ml kremówki
- 70g cukru pudru
- 70g masła
- kilka kropli aromatu rumowego
- 200g czekolady mlecznej
Przygotowanie
Wykonanie:
W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem.
W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromat i wymieszać.
Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na papierze do pieczenia, przykryć folią , schłodzić przez minimum godzinę.
Rozpuścić mleczną czekoladę ( w kąpieli wodnej lub w mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie , można sobie pomóc wykałaczką. Wykładać kulki na papier, by czekolada stwardniała ( trwa to dość długo, można włożyć do lodówki na noc).
Przechowywać w lodówce.
Do obtoczenia kulek użyć mlecznej i białej czekolady.
Smacznego!
W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem.
W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromat i wymieszać.
Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na papierze do pieczenia, przykryć folią , schłodzić przez minimum godzinę.
Rozpuścić mleczną czekoladę ( w kąpieli wodnej lub w mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie , można sobie pomóc wykałaczką. Wykładać kulki na papier, by czekolada stwardniała ( trwa to dość długo, można włożyć do lodówki na noc).
Przechowywać w lodówce.
Do obtoczenia kulek użyć mlecznej i białej czekolady.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz