| ||
Przepis: | Masło utrzeć z cukrem i jajkami na gładką, puszystą masę. Do utartej masy dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Wymieszać i ponownie utrzeć mikserem. Następnie dodać olej i na koniec ocet. Dokładnie wymieszać i przełożyć ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec 40 minut w temperaturze 175 stopni C. Ostudzoną babkę puchową posypać cukrem pudrem przez siteczko. |
---|
PRZYGOTOWANIE:
Masło utrzeć z cukrem i jajkami na gładką, puszystą masę. Do utartej masy dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Wymieszać i ponownie utrzeć mikserem. Następnie dodać olej i na koniec ocet. Dokładnie wymieszać i przełożyć ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto piec 40 minut w temperaturze 175 stopni C. Ostudzoną babkę puchową posypać cukrem pudrem przez siteczko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz