Składniki:
Ciasto:
25 dag mąki
1 jajko
10 dag masła
12 dag cukru pudru
1 dag cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Do dekoracji:
lukier
połówki orzechów włoskich
25 dag mąki
1 jajko
10 dag masła
12 dag cukru pudru
1 dag cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Do dekoracji:
lukier
połówki orzechów włoskich
Sposób wykonania:
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Dodać cukier puder, jajko, cynamon i wyrobić ciasto.
Następnie ciasto rozwałkować na grubość ok. 1 cm i wycinać foremkami ciasteczka. Piec ok. 8 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st.C.
Upieczone ciasteczka ostudzić, polukrować i udekorować połówkami orzechów włoskich.
Następnie ciasto rozwałkować na grubość ok. 1 cm i wycinać foremkami ciasteczka. Piec ok. 8 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st.C.
Upieczone ciasteczka ostudzić, polukrować i udekorować połówkami orzechów włoskich.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz