piątek, 3 maja 2013
Rolada z karmelem :)
Biszkopt:
5 jajek (białka i żółtka osobno)
5 łyżek cukru kryształ
5 łyżek mąki pszennej (przesianej)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier i ubijać jeszcze kilka minut. W osobnej misce ubić żółtka i dodać do białek. Wsypać przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać.
Rozłożyć na prostokątnej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ja piekłam na blasze z wyposażenia piekarnika.
Piec ok.13 minut w 170 st C.
Po upieczeniu biszkopt od razu wyciągnąć z piekarnika i przełożyć (papierem do góry) na rozłożoną kuchenną ściereczkę. Zdjąć papier i delikatnie zwijać w roladę. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.
MASA KRÓWKOWA ^^
masa krówkowa i ok 150 g masła
Masło i margarynę ucieramy razem - stopniowo dodajemy masę krówkową, gotowy krem rozkładamy na rozwiniętej ponownie roladzie, na brzegu układamy szerokie paski stężałej galaretki i zawijamy całość w rulon.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz