Podam Wam kilka przepisów na łakocie na tą okazje ;) Przepisy z innych stron których linki podam na dole ;)
TRUSKAWKI INNACZEJ ;D
Przygotuj:
- pół kilograma truskawek
- 3 łyżki cukru pudru
- 3 białka
- łyżkę żelatyny w proszku
2. Ubij białka z resztą cukru na sztywną pianę.
3. Rozpuść żelatynę w niewielkiej ilości wody i zagotuj ją.
4. Deser walentynkowy jest coraz bliżej. Połącz teraz truskawki z pianą i żelatyną. Ubijaj mus truskawkowy tak długo aż masa zacznie się lekko zestalać.
5. Pozostało ci tylko przełożyć deser na walentynki do pucharków i schłodzić je. Przed podaniem udekoruj słodkie danie owocami. Tylko uważaj, truskawki to doskonały afrodyzjak.
GRUSZKI WCZEKOLADZIE
Przygotuj:
- 1 kg gruszek
- pół kostki margaryny
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki kakao
- jajko
Zacznij przygotowywanie gruszek w czekoladzie właśnie od gruszek. Obierz je, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne.
Krok 2
Pora na sos czekoladowy. Jego przygotowanie zajmie ci tylko chwilkę. Musisz roztopić margarynę, wbić do niej jajko oraz dodać cukier puder i kakao.
Krok 3
Składniki sosu czekoladowego muszą się ze sobą dokładnie połączyć. W tym celu możesz je zmiksować.
Krok 4
Pyszny deser jest już prawie gotowy. Ułóż gruszki na talerzyku i polej je gorącą czekoladą.
Krok 5
Jeśli nie masz składników potrzebnych do przygotowania sosu, możesz po prostu rozpuścić czekoladę w mikrofalówce.
DESER CZEKOLADOWY
Przygotuj:
- tabliczkę gorzkiej czekolady,
- 50 dag masła,
- 3 jajka,
- 3 łyżki mąki,
- proszek do pieczenia,
- ¾ szklanki cukru.
Sposób wykonania.
- Czekoladę pokrusz na małe kawałeczki, a następnie połącz z masłem i stop na rondelku, aż powstanie gładka, jednolita masa.
- Jajka ubij z cukrem do momentu powstania puszystej masy, a następnie wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
- Powstałą masę jajeczną połącz z przestudzoną czekoladą, dodaj mąkę, a następnie przelej do wysokich, nasmarowanych masłem foremek i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni na około 15 minut. Wyjmij w momencie, gdy na wierzchu deseru powstanie lekko chrupiąca skorupka.
Pudding serwuj lekko schłodzony. Taki deser będzie świetnie smakował podany z bitą śmietaną i posypany cynamonem. Innym rozwiązaniem jest przygotowanie polewy z białej czekolady.
http://jejkuchnia.pl/tagi/slodycze-na-walentynki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz