piątek, 6 marca 2015

Faszerowany bakłażan bez bakłażana?

Faszerowany bakłażan ale bez bakłażana czyli mój sposób na przepis Pani Ewy Chodakowskiej.
Według przepisu to co wam teraz przedstawię powinno być w wydrążonym  warzywku i zapieczone. Robiłam te wersje, ale ten bakłażan jakoś mi nie podchodził więc został sam  farsz. W oryginalnym przepisie nie było mięsa, ale uważam że z mięsem smakuje lepiej :)
SKŁADNIKI:
fasola czerwona
papryka
pierś z kurczaka
koncentrat pomidorowy
cebula
suszone pomidorki
ryż brązowy
PRZYGOTOWANIE
Mięso pokroić w małą kostkę, paprykę, cebulkę i pomidory suszone również. Na patelni rozgrzać trochę oliwy, wrzucić mięso doprawione do smaku odrobiną soli i ziołami. Dorzucić cebulkę, paprykę a jak ta trochę zmięknie dodać pomidorki potem fasole. Na sam koniec dorzucić koncentrat pomidorowy i wymieszać. Ryż ugotowany al dente  dodać do naszych warzyw i jeszcze chwilkę potrzymać na ogniu. No i to chyba koniec :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz